Ügyfélszolgálat: +36 (20) 395-0793

Immunextra Liquid

Immunextra Liquid

9 990 Ft

Ezen a héten 19 ügyfél vásárolta meg


Immunextra Liquid 700- 500 ml

Gyümölcskivonatokat, C-vitamint, flavonoidokat, Panax Ginseng gyökér kivonatot, Gyömbér kivonatot és Méhpempő kivonatot tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő készítmény.

A szellemi frissességért, az egészséges szervezetért, és immunrendszerért.

A készítmény 500 ml-s kiszerelésben található.

Napi 15 ml-t kell belőle fogyasztani, azaz a készítmény 33 adagot tartalmaz.

Fogyasztási javaslata: napi 15 ml önmagában vagy vízben elkeverve, étkezés után bevenni. A készítményt javasolt legalább 6 hónapon keresztül fogyasztani, majd 1-2 hét szünet közbeiktatásával folytatni.

Tárolása: max. 25 Celsius fokon, száraz, hűvös helyen. Napfénytől,hőtől védve!
Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó!

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítményt tartsa gyermekektől elzárva! A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás.

OGYÉI/3254-1-2021. iktatószám

Panax ginseng
A növény értékes hatóanyagokat tartalmaz, melyek a következők: szaponinok, olajok, fitoszterol, szénhidrát, aminosav, vitaminok és peptidek. A sokoldalú ginzeng egyre inkább elismert gyógynövény. A hatásért felelős vegyületek, a ginzenozidok a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi, fizikai teljesítőképességet. A ginzeng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén. Egyéb összetevők a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik, és a poliszacharidok, melyek immunerősítő hatásúak. Egyes tanulmányok szerint a ginzeng egyes frakciói antioxidáns hatással rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembetegségek kialakulásának megelőzésében. A szakértők egyértelműen elismerik a ginzeng általános szervezeterősítő hatását. A ginzeng olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a vírusok és baktériumok elpusztítása hivatott speciális immunsejtek termelődését. A gyökérből készült kozmetikumok kiváló bőrápoló hatásúak.

Gyömbér
A benne lévő illóolajok, hatóanyagok (pl. bizabolén, gingerol és a shogaol) miatt ennél sokkal többet nyújthat, ha értő módon, jól és jókor használják: sokféle betegségben hozhat enyhülést, több kellemetlen testi tünetet hatékonyan csillapíthat, nem is beszélve arról, hogy évszázadok óta hatékony afrodiziákumnak tartják. A benne lévő ásványi anyagok közül kiemelkedik a magas káliumtartalma.
Néhány a jótékony hatásai közül: a gyömbér fokozza az étvágyat és segíti az emésztést, csillapítja a gyomor- és bélpanaszokat. Élénkít, javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét. A hagyományos kínai orvoslás szerint melegítő hatású, sőt, a tűz gerjesztésében is segít: a nemi vágy és a szexuális teljesítőképesség fokozására is ajánlják. A vérkeringést élénkítő hatásának köszönhetően a koncentrálóképességre is jótékonyan hat: gépkocsivezetők, vizsgázók kipróbálhatják ezt a tulajdonságát is.
Antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert, megfázás, légúti fertőzések idején hozzájárul a kórokozók legyőzéséhez, gyulladáscsökkentő. Azok a kismamák, akik a reggeli rosszullétekkel küzdenek, sőt, a kemoterápia mellékhatásaitól szenvedő daganatos betegek is alkalmazhatják az émelygés, hányinger elmulasztására.

Méhpempő
Jelenlegi tudásunk szerint ez az egyetlen olyan természetes anyag, amely 150-nél is több biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Nagyjából kétharmada víz, de jelentős a fehérjetartalma is. Ezenkívül vitaminok, zsírsavak, cukrok, ásványi anyagok, aminosavak, enzimek, pro-hormonok találhatók benne. Tudósok azt állapították meg, hogy különleges összetételének köszönhetően a méhpempőből saját céljainak megfelelő hormonokat képes előállítani az emberi szervezet: például ha kell, progeszteront, ha kell, inzulint termel a hatására.
Növeli a teljesítőképességet. Általános tapasztalatok alapján a méhpempő növeli az energiaszintet, segít leküzdeni a krónikus fáradtságot. Ezáltal hozzájárul, hogy lendületesebben küzdjünk meg a hétköznapok kihívásaival, továbbá jobb teljesítményt nyújtsunk sportoláskor.
Ha szervezetünk nem tud kellő melatonint, vagyis alváshormont termelni, akkor felborulhat az alvásciklusunk, és nem tudjuk kipihenni magunkat. A méhpempő pro-hormon tartalma hozzájárul ahhoz, hogy helyrebillenjen testünk természetes melatonintermelése, és így biztosítsa a nyugodt álmokat.
A méhpempő méregteleníti és regenerálja a sejteket, ezen túl pozitív hatással van a hasnyálmirigyben található, az inzulin termelésért felelős Langerhans-szigetek felépülésére is. Így fogyasztása cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciában szenvedőknek is ajánlott.
A méhpempő fontos forrása a 10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic sav) savnak, ami egy antibakteriális, gombaölő és vírusölő hatóanyag. Belsőleg erősíti a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel, kórokozókkal szemben, és támogatja a káros szabadgyökök megkötését.
Mivel a méhpempő arra ösztönzi a szervezetet, hogy magától pótolja az éppen szükséges hormonokat, ezáltal a termékenységre is jótékonyan hat. De nem csak meddőség, hanem különböző menstruációs zavarok esetén is ajánlják a kúraszerű fogyasztását.
A méhpempő egyik fontos hatóanya az acetilkolin, amely a központi idegrendszer ingerületátvivő anyaga, és számos agyi funkcióban van szerepe. Éppen ezért a méhpempő fogyasztása növeli a koncentrációképességet, javítja a memóriát. Továbbá Alzheimer-kóros betegeknél megfigyelték, hogy képes megállítani a központi idegrendszerben végbemenő degeneratív folyamatokat.
Kínzó ízületi gyulladás, porckopás vagy artritisz esetén is jó szolgálatot tehet a méhpempő, mivel képes a mellékvesét arra serkenteni, hogy több gyulladásgátló kortizol hormont termeljen. Nemcsak lassítja az állapot romlását, de elősegíti a regenerációt is.

C-vitamin
A C-vitamin vízben oldódó vitamin, és ez az egyetlen, magyar tudós által, és Magyarországon véghezvitt felfedezés, amelyet Nobel-díjjal jutalmaztak. Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik a C-vitamin első előállítása tiszta formában, melyet az elterjedt tévhittel ellentétben nem citromból, hanem paprikából végzett. A C-vitamin furcsa vitamin: mindössze két faj, a tengerimalac és az ember nem tudja előállítani, más fajok igen, tehát számukra ez nem vitamin. Mindemellett ez a vitamin birtokolja a legnagyobb mennyiségben szükséges vitamin címét, mert a napi szükséglete akkora, hogy bármely más vitaminé sem éri el.
Gyakran használjuk az "aszkorbinsav" megnevezést is rá. Vízben igen jól oldódik, de oxigén, fény, hő vagy fémionok hatására könnyen bomlik.

Mihez szükséges?

  • Oxido-reduktív folyamatok
  • Kollagénfehérjék szintézise
  • Hormonok szintézise
  • Immunrendszer működése
  • Vas- és rézfelszívódás

Mennyi szükséges belőle?
A C-vitamin felszívódási vesztesége nem túl nagy, a bevitt mennyiség mintegy 75%-a hasznosul. A környezeti hatások, a stressz, lázas, esetleg műtét utáni állapotok, a fizikai munka, a dohányzás és a fogamzásgátlók szedése emeli a szükségletet.