Ügyfélszolgálat: +36 (20) 395-0793

Indiai Tömjén Liquid

Akció!

Indiai Tömjén Liquid

3 990 Ft

Ezen a héten 1632 ügyfél vásárolta meg


Természet Varázs – Indiai Tömjén 300 ml

Kiszerelés: 300 ml
Adagolás: Szájon át, napi 15 ml
Összetevők: Tisztított víz, Boswelia kivonat, szelén, L aszkorbinsav, Aloe Vera kivonat, Ízesítő anyag: Erdei gyümölcs

Cégünk 100%-ban Magyar tulajdonú cég! A termék megvásárlásával, Magyar munkahelyeket támogat!

Boswelia (Indiai tömjén):
A tömjénfa hatóanyaga a boswelliasav. A növényt már az ókorban is ismerték gyulladáscsökkentő hatásáról. Olyan ritka gyulladáscsökkentő hatással rendelkezhet, mint egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.
Hatását azonban más módon fejtheti ki, így nem irritálhatja a gyomornyálkahártyát, mely a szokásos gyulladáscsökkentő készítmények fő mellékhatása szokott lenni. A boswelliasav ugyanis a kötőszövet védelmén, és az ízületekhez áramló vér mennyiségének növelésén keresztül fejtheti ki gyulladáscsökkentő hatását.
A boswellia mind az oszteoarthritisz (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritisz (sokízületi gyulladás) esetében gátolhatja a gyulladást. Emellett gyulladásos bélbetegségekben, és más autoimmun állapotokban is lehet hatása, mivel gátolhatja az 5-lipoxigenáz működését, amely az első enzim a gyulladásos anyagok termelésekor. Ez az enzim segítheti a leukotriének létrejöttét, melyek a gyulladásos folyamatok fő molekulái. A leukotriének szöveti hormonok, amelyek a zsírsavak lebontása során keletkezhetnek.
Már a legkisebb mennyiségben is szerepet játszhatnak–mint közvetítő anyagok-a gyulladásos, illetve allergiás reakciókban. Ennek következtében a sima izomzat hosszú ideig tartó spazmusa jöhet létre, különösen a bronchusokban és a véredényekben. Ezenkívül növekedhet a véredények falának áteresztőképessége, ami maga után vonhatja a gyulladásos sejtek „kivándorlását” a környező szövetbe.
A tömjénfa hatóanyaga a human leukocita elastase (HLE) aktivitását is gátolhatja. Ez is egy gyulladásos anyag, és sok gyulladásos betegségben megemelkedhet a szintje. Ezeddig a boswelliasav az egyetlen olyan anyag, ami a leukotriének és a HLE szintjét együtt képes lehet csökkenteni.
Bizonyos kutatások alapján beigazolódott, hogy szerepet játszhat a ízületi szövet leépülésének késleltetésében. Más vizsgálatok alapján a tömjénfa átlagosan két héten belül képes lehet javulást hozni a fájdalom, illetve az ízületi merevség tekintetében.
A reumás és oszteoartritiszes betegek között a gyulladás csökkentésében a boswellia hatásosabbnak bizonyulhat a receptre kapható gyógyszereknél. Az artritiszes fájdalom csökkentésében is jobb hatást tudhat elérni egyes esetekben, mint az aszpirin, az acetaminofen és egyéb fájdalomcsillapítók.
A boswellia csökkentheti az ízületek daganatát, javíthatja a gyulladt ízületek vérellátását, fokozhatja a mozgékonyságot.

Aloe vera: Aloe verából készült italt érdemes lehet fogyasztani például azoknak, akik szeretnék megerősíteni az immunrendszerüket. A növényben ugyanis rendkívül sok antioxidáns és a szervezetünk számára fontos mikrotápanyag található, melyek képesek lehetnek felvenni a harcot a sejtjeinket roncsoló szabad gyökökkel, a vitaminok pedig az immunrendszer működéséhez szükségesek lehetnek. Szintén érdemes aloe vera italt inni, ha szeretnénk egy kicsit javítani az emésztőrendszerünk működését, és meg akarunk szabadulni a bélrendszerben felgyülemlett méreganyagoktól. Ezek a méreganyagok kimerültséget, fáradékonyságot, hasi problémákat okozhatnak, és abban is meggátolhatnak, ha szeretnénk néhány kilótól megszabadulni. Mivel az aloe vera sok rostot tartalmazhat, a székrekedés ellen is bevethetjük és a fogyasztása támogathatja a megfelelő bélmozgásokat.

Szelén: A szelénnek legfontosabb szerepe az antioxidáns tulajdonságából lehet, amelynek köszönhetően képes lehet  az oxidatív stressz mérséklésére, ezáltal a lipid természetű anyagok kémiai védelmével járulhat hozzá a sejtek határoló membránjának állagmegóvásához.
Az antioxidáns hatást annak révén közvetítheti, hogy részt vehet  a glutation-peroxidáz enzim szerkezetének felépítésében. Az antioxidáns védelemmel kapcsolatos a szelén immunrendszert erősíthető tulajdonsága, illetve számos, a kórokozók elleni védekezéshez szükséges folyamat intenzívebben zajlódhat szelén jelenlétében.

Figyelmeztetés
Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. A terméket gyermekek és várandós vagy szoptató nők nem fogyaszthatják. Kisgyermekektől elzárva tartandó. Száraz helyen, legfeljebb 25 °C hőmérsékleten tárolandó. Fagytól és közvetlen napfénytől védett helyen tartandó.

A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos és egészséges étrendet.

Gyógyászati célra nem alkalmas. Kérjük, ha bármilyen egészségügyi panasza, ismert betegsége van vagy várandós, szoptat, konzultáljon szakorvosával, mielőtt elkezdené a termék fogyasztását, alkalmazását.

Kérjük, minden esetben tartsa be az adagolási, tárolási és egyéb instrukciókat.

A termék leírásában esetenként olvasható egyes hatóanyagokról olvasható információk nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le, hanem jellemzően az összetevőkkel kapcsolatos tudományos publikáción alapulnak.
Mindent megteszünk azért, hogy teljeskörű tájékoztatást adjunk termékeinkről, azonban ha bármilyen kérdése, aggálya lenne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, különösen akkor, ha bármilyen ételre, összetevőre allergiás vagy érzékeny.

Az instrukciók betartásának elmaradásából és a nem megfelelő fogyasztásból eredő bármilyen károkért nem vállalunk felelősséget.