Ügyfélszolgálat: +36 (20) 395-0793

Ördögcsáklya Liquid

Ördögcsáklya Liquid

9 990 Ft

Ezen a héten 42 ügyfél vásárolta meg


Ördögcsáklya Liquid – 300 ml

Kiszerelés: 300 ml

Adagolás: Napi 5-10 ml szájon át.

Felbontás után: Hűtőben tárolandó!

Ördögcsáklya: A Kalahári sivatagban és a Szavannákon, különösen Afrikai déli-délkeleti sivatagos területein alkalmazzák a Harpagophytum procumbens, vagyis az ördögcsáklya másodlagos, szárított gyökereit a malária, emésztési zavarok kezelésére, valamint lázcsillapításra adják. A múlt század közepén jutott el Európába, ahol egyre nagyobb érdeklődésre tett szert gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító tulajdonságai miatt. Különösen a fájdalmas ízületi gyulladások, a hátfájdalmak kezelésére ajánlják, azonban az emésztési zavarok, valamint étvágytalanság enyhébb eseteiben is alkalmazzák.
Európai használata elsősorban az időskorral járó csont-ízületi deformitások, fájdalmas arthrózisok kezelésében mutatkozik meg. A porcállomány elvesztése elsődleges forrása az arthrózis kialakulásának, amelyben nagy szerepet kap a proinflammációs citokinek (TNF és IL-1) porcállományon belüli visszavétele.
Felmerülhet a kérdés, hogy mely kémiai összetevők fejtik ki a kedvező hatásokat. Nos, számos vegyület, csakúgy, mint az akteozid (fenolglikozid) és harpagozid (iridoglikozid) együttesen fontos szerepet játszanak a kedvező változások kialakításában.
Arthrózis esetében a javasolt mennyiség 2-5g, hátfájás esetében 4,5-9g gyökér grogpornak megfelelő kivonat javasolt. Étvágytalanság enyhítéséhez 0.5g grogot javasolnak tinktúra formájában. Természetesen a mennyiség mellett lényeges szerepet kap a kezelés időtartama is, amely arthrózis esetében 2-3 hónap folyamatos alkalmazást is jelenthet.

MSM: A klinikai tapasztalatok mutatják, hogy az MSM a következő panaszok esetén nyújt segítséget:
• allergia, túlérzékenység gyógyszerekre
• ízületi gyulladás, izom fájdalom
• akné, sebesedés, hegek, rovar csípés, égési sérülések
• daganatok: mell, vastagbél
• gyomorsavtúltengés/gyomorégés
• székrekedés
• égés
• törékeny, puha körmök
• diabetes
• szem problémák
• tüdő betegségek
• fog problémák
• paraziták, élősködők
• horkolás
• bőr, haj, köröm
• stressz

Glükozamin: a glükózamint ajánlják a térd vagy a csípő porckopásos panaszainak mérséklésére, mert csökkentheti a fájdalmat, valamint az ízületi tok feszülését és duzzadását, bővítheti a betegek mozgástartományát és ezzel javíthatja életminőségüket, továbbá hatását a kúra lezárulta után akár 3 hónappal is kifejti.

Aloe vera: Aloe verából készült italt érdemes fogyasztani például azoknak, akik szeretnék megerősíteni az immunrendszerüket. A növényben ugyanis rendkívül sok antioxidáns és a szervezetünk számára fontos mikrotápanyag található, melyek képesek felvenni a harcot a sejtjeinket roncsoló szabad gyökökkel, a vitaminok pedig azimmunrendszerműködéséhez szükségesek.
Szintén érdemes aloe vera italt inni, ha szeretnénk egy kicsit javítani az emésztőrendszerünk működését, és meg akarunk szabadulni a bélrendszerben felgyülemlett méreganyagoktól. Ezek a méreganyagok kimerültséget, fáradékonyságot, hasi problémákat okozhatnak, és abban is meggátolhatnak, ha szeretnénk néhány kilótól megszabadulni. Mivel az aloe vera sok rostot tartalmaz, a székrekedés ellen is bevethetjük és a fogyasztása támogatja a megfelelő bélmozgásokat.

Szelén: A szelénnek legfontosabb szerepe az antioxidáns tulajdonságából következik, amelynek köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére, ezáltal a lipid természetű anyagok kémiai védelmével járul hozzá a sejtek határoló membránjának állagmegóvásához.
Az antioxidáns hatást annak révén közvetíti, hogy részt vesz a glutation-peroxidáz enzim szerkezetének felépítésében. Az antioxidáns védelemmel kapcsolatos a szelén immunrendszert erősítő tulajdonsága, illetve számos, a kórokozók elleni védekezéshez szükséges folyamat intenzívebben zajlik szelén jelenlétében.
A szelénnek az élettani szükségletet kevéssel meghaladó mennyisége bizonyítottan segít csökkenteni a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, ugyanakkor a túlzott szelénbevitel növeli ugyanezt a kockázatot! Számos daganattípus esetében igazolták, hogy a szelén gátolja a kialakulást, illetve az egészséges sejtek számára védekező eszközt jelent. A szelénnel kapcsolódott glutationt a daganatsejtek nem képesek felvenni, ezáltal gyengül az oxidációval (vagyis a károsító kémiai stresszel) szembeni védekezőképességük.