Ügyfélszolgálat: +36 (20) 395-0793

Szervezet szirup

Szervezet szirup

9 990 Ft

Ezen a héten 11 ügyfél vásárolta meg


Kiszerelés: 100 ml
Tárolása: Szavatossági határidő a címkén feltüntetve.

Felnyitás előtt szobahőn tárolható napfénytől, sugárzó hőtől védett helyen. Felnyitását követően javasolt a hűtőszekrényben való tárolás, saját lezárt flakonban – fagyástól védeni szükséges. 50 napon belül elfogyasztandó!
A termék felnőtt adagokat tartalmaz, gyermekektől elzárva tartandó. Kisgyermekeknek való alkalmazása indokolatlan.

Adagolás: naponta 1 -2 x 5 ml (egy mérőkanál) akár valamilyen italhoz (ivóvíz, tea, gyümölcslé, stb) vagy folyékony élelmiszerhez (leves) adagolva. Magas cukor-, alkohol- és koffeintatalmú italokkal való bevétele kerülendő.

Figyelmeztetés: A napi javasolt mennyiséget ne lépje túl!
Bármiféle gomba allergia és β-szitoszterolaemia ellenjavallatot képez!

Pecsétviaszgomba (Ganodermalucidum)
Elsősorban a mérsékelt és szubtrópusi övezetek keményfáinak egy élősködő taplóféléje; a Ganoderma nemzetség 80 tagjának egyike. Őshazája a Távol-Kelet, bár ma már az egész világon elterjedt. Ennek ellenére magányosan növő, ritka gomba. Fiatalon bunkócska alakú, majd legyező vagy félkör alakú, féloldalas testet növeszt észrevehetetlen rövid tönkjén. Ennek felületét vöröses-barna, pecsétviaszra emlékeztető fényes lakkréteg borítja. Húsa nagyon kemény, fás állagú – étkezési célokra alkalmatlan és élvezhetetlen. A legrégebben ismert és dokumentált gyógygomba . A Hagyományos Kínai Orvoslás a szárított és őrölt gombaport, illetve az ebből készített főzeteket használja.

Alkalmazzák erőnlét javítására, immunerősítőként, afrodiziákumként, de számos konkrét betegség gyógyítására is. Legtöbbre azonban öregedésgátló és életet meghosszabbító tulajdonságát tartják. A közelmúlt tudományos kutatásai több egészségre kedvező hatását igazolták. Japánban többféle kivonatát a kórházi gyógyító protokollok részeként alkalmazzák. A PECSÉTVIASZGOMBA IMMUNMODULÁNS HATÓANYAGAI. Tudományos kutatások eddig több mit 400 féle biológiailag aktív hatóanyagot mutattak ki ebben a gombafajtában. Ezek közül is a poliszacharidok (kb. 200 vegyület) és a triterpének (130 vegyület) minden egyéb gombaféleséget meghaladó mennyiségben és változatosságban vannak jelen . A továbbiakban az immunerősítő, antibakteriális és tumorellenes hatóanyagok rövid bemutatására összpontosítunk, ami magyarázatul szolgál e gomba jelenlétére az aktuális termékben.

A pecsétviaszgomba poliszacharidjairól bebizonyosodott, hogy erősítik az immunvédelmet, különösen a sejtes immunitást . Japánban rákos betegeken végzett vizsgálat szerint, a pecsétviszgomba vizes kivonatával kiegészített hagyományos kezelés során a betegek jobban reagáltak a kezelésre, mint csak hagyományos kezelésben részesülő társaik. Amellett, hogy saját beszámolóik szerint szubjektív életminőségüket is jobbnak ítélték meg. A pecsétviaszgomba tumornövekedés-gátló hatásában a triterpén vegyületeknek (lanosztán) is jelentőséget tulajdonítanak. Egy 58 gyógygombafajta tumorgátló hatását összehasonlító tanulmány a pecsétviaszgombát találta a 11 leghatékonyabbnak. Az előbbiek mellett a pecsétviaszgomba gazdag forrása olyan nyomelemeknek és ásványi anyagoknak, amelyek szintén nélkülözhetetlenek a megfelelő immunválasz kialakításához, mint pl.: cink, magnézium, 12 szelén és vas .

A nem specifikus immunitás erősítése mellett, ez a gomba egy sor olyan fajspecifikus hatóanyagot is tartalmaz, amit csak ebből a gombából ismerünk (ganoderinsav-B, ganoderiol, ganodermanondiol és ganodermanontriol valamint ganolucidinsav) amelyek közvetlenül vírusellenes hatást mutattak a vizsgálatok során B-hepatitis, aftás szájgyulladás, herpes simplexvírusfertőzésekben. A lucidinsav és lucidenin-lakton pedig HIV vírus ellenes hatást mutatott . A számos triterpén vegyület, gyulladásgátló , sőt egyesek antihisztamin hatást fejtenek ki, míg mások antioxidánsként viselkednek. Az antioxidáns hatásukat erősíti a peroxidáz enzim gátló hatóanyagok. Ezek védelmezik a DNS lánc épségét sejtosztódás közben, csökkentve a szabad oxigén gyökök (ROS = Reactive Oxygen Species) genetikai örökítőanyagra gyakorolt káros hatását, ami sejtmutációkhoz vezethetnek elnevezett hatóanyag, szintén antioxidáns tulajdonságot mutat, és elsősorban a májsejtek védelmében látszik hatásosnak.

Méhpempő
Jelenlegi tudásunk szerint ez az egyetlen olyan természetes anyag, amely 150-nél is több biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Nagyjából kétharmada víz, de jelentős a fehérjetartalma is. Ezenkívül vitaminok, zsírsavak, cukrok, ásványi anyagok, aminosavak, enzimek, pro-hormonok találhatók benne. Tudósok azt állapították meg, hogy különleges összetételének köszönhetően a méhpempőből saját céljainak megfelelő hormonokat képes előállítani az emberi szervezet: például ha kell, progeszteront, ha kell, inzulint termel a hatására.

Növeli a teljesítőképességet. Általános tapasztalatok alapján a méhpempő növeli az energiaszintet, segít leküzdeni a krónikus fáradtságot. Ezáltal hozzájárul, hogy lendületesebben küzdjünk meg a hétköznapok kihívásaival, továbbá jobb teljesítményt nyújtsunk sportoláskor.

Ha szervezetünk nem tud kellő melatonint, vagyis alváshormont termelni, akkor felborulhat az alvásciklusunk, és nem tudjuk kipihenni magunkat. A méhpempő pro-hormon tartalma hozzájárul ahhoz, hogy helyrebillenjen testünk természetes melatonintermelése, és így biztosítsa a nyugodt álmokat.

A méhpempő méregteleníti és regenerálja a sejteket, ezen túl pozitív hatással van a hasnyálmirigyben található, az inzulin termelésért felelős Langerhans-szigetek felépülésére is. Így fogyasztása cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciában szenvedőknek is ajánlott.

A méhpempő fontos forrása a 10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic sav) savnak, ami egy antibakteriális, gombaölő és vírusölő hatóanyag. Belsőleg erősíti a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel, kórokozókkal szemben, és támogatja a káros szabadgyökök megkötését.

Mivel a méhpempő arra ösztönzi a szervezetet, hogy magától pótolja az éppen szükséges hormonokat, ezáltal a termékenységre is jótékonyan hat. De nem csak meddőség, hanem különböző menstruációs zavarok esetén is ajánlják a kúraszerű fogyasztását.

A méhpempő egyik fontos hatóanya az acetilkolin, amely a központi idegrendszer ingerületátvivő anyaga, és számos agyi funkcióban van szerepe. Éppen ezért a méhpempő fogyasztása növeli a koncentrációképességet, javítja a memóriát. Továbbá Alzheimer-kóros betegeknél megfigyelték, hogy képes megállítani a központi idegrendszerben végbemenő degeneratív folyamatokat.

Kínzó ízületi gyulladás, porckopás vagy artritisz esetén is jó szolgálatot tehet a méhpempő, mivel képes a mellékvesét arra serkenteni, hogy több gyulladásgátló kortizol hormont termeljen. Nemcsak lassítja az állapot romlását, de elősegíti a regenerációt is.