Ügyfélszolgálat: +36 (20) 395-0793

Tüdő+Immun szirup

Tüdő+Immun szirup

9 990 Ft

Ezen a héten 95 ügyfél vásárolta meg


Kiszerelés: 100 ml

Tárolása: Szavatossági határidő a címkén feltüntetve. Felnyitás előtt szobahőn tárolható napfénytől, sugárzó hőtől védett helyen. Felnyitását követően javasolt a hűtőszekrényben való tárolás, saját lezárt flakonban – fagyástól védeni szükséges. 50 napon belül elfogyasztandó! A termék felnőtt adagokat tartalmaz, gyermekektől elzárva tartandó. Kisgyermekeknek való alkalmazása indokolatlan.

Adagolás: naponta 1 -2 x 5 ml (egy mérőkanál) akár valamilyen italhoz (ivóvíz, tea, gyümölcslé, stb) vagy folyékony élelmiszerhez (leves) adagolva. Magas cukor-, alkohol- és koffeintatalmú italokkal való bevétele kerülendő.

Figyelmeztetés: A napi javasolt mennyiséget ne lépje túl! Bármiféle gomba allergia és β-szitoszterolaemia ellenjavallatot képez!
Cégünk 100%-ban Magyar tulajdonú cég! A termék megvásárlásával, Magyar munkahelyeket támogat!

Kínai hernyógomba (Ophiocordycepssinensis; O.militaris)

A hernyógombák kb. 400-féle entomopatogén gombafajt ölelnek fel – olyan gombákat, amelyeknek spórái rovarlárvákat fertőznek meg, majd a gomba termőteste az elpusztult gazdatestből nő ki. A köznyelvi értelmezés gyakorlatilag két gombafajt ért alatta, az O. sinensist és O. militarist. E kettő között további elkülönítést alkalmazni felesleges, mivel nagymértékben azonosak életmódjukban és megjelenésükben, de hatóanyagtartalmukban és gyógyhatásaikban is. Az Ophiocordyceps fajok a Tibet, Nepál, India, Burma és Kína 3.000 méternél is magasabb fennsíkjain talajlakó nagy gyökérrágó lepke (Hepialis humuli) lárváit fertőzi meg és pusztítja el. Nehezen hozzáférhető helyeken és nagyon elszórtan terem. Begyűjtése igen körülményes és fáradságos. Ám a hagyományos kínai orvoslás hatalmas igénye miatt a nepáli háztartások jövedelmének 40%-át tette ki a gombagyűjtéséből és árusításából származó jövedelem, az 1980-as években. A nemzetközi piacon a hernyógomba ára az aranyéval vetekszik – néha fel is múlva azt – elérte a 30.000 US$ / kg árat. Az egyenletes ellátás és a piac kontrollálása érdekében az 1980-as években Kína és Dél-Korea egymástól függetlenül vetették bele magukat a hernyógomba ellenőrzött termesztésének kidolgozásába. Olyan sikerrel, hogy ma már a termesztett hernyógomba uralja a piacot. Érdekes, hogy 2016-ban a Kínai Gyógyszer- és Élelmiszerbizottság törvényben korlátozta a természetes eredetű hernyógomba feldolgozását. Ugyanis ebben a gombában (is!) jelentős nehézfém és szerves szennyeződést mutattak ki. A távol-keleti népek gyógyászata több mint ezer éve, de a XV. század óta dokumentáltan alkalmazza mind a mai napig. Friss, tudományos igényű kutatások pedig a népi gyógyászat empirikus megfigyelései közül nem egyet igazoltak.

A HERNYÓGOMBA IMMUNERŐSÍTŐ HATÓANYAGAI ÉS ÉLETTANI HATÁSAI
Különösen sokféle (kb. 50) illóanyagot és 20 féle bioaktív hatóanyagot azonosítottak eddig ebben a gombafajtában, melyek többségének kedvező élettani hatását igazolták. A továbbiakban az immunerősítő és tumorellenes hatást, és ezért felelős hatóanyagokat foglaljuk össze. A hernyógomba különlegessége, hogy két féle, extra- és intracelluláris (sejten kívüli és belüli) poliszacharidokat is tartalmaz, sokrétű élettani hatással. Egyes extracelluláris poliszacharidok immunerősítő, mások inkább antioxidáns tulajdonságot mutatnak, együttesen a szervezet biológiai és kémiai védekezőkészségét támogatva, elsősorban a májban és a vesékben. A gomba egyik fajtaspecifikus extracelluláris poliszacharidja, a cordysinokan pedig a cytokin glukuronsav és CS-HK1 frakció ezzel párhuzamosan az interleukin rendszert „riasztja”, a rendszer közvetítésével aktiválja az immunsejteket. A gomba micéliumából nyerhető glukopiranóz, pirano.. Az intracelluláris poliszacharidok szintén széleskörű egészségtámogató tulajdonságokkal bírnak: egy CSP-1 frakciónak elnevezett hatóanyagcsoport szintén antioxidáns hatású, a hasonló tulajdonságú extracelluláris poliszacharidok hatását erősíti; a CME-1 gyulladáscsökkentőnek bizonyult . A CS-F10 a vércukrot , míg a PS-A a vérkoleszterint befolyásolta kedvezően. Ez utóbbi a koleszterin-észteráz enzim gátlása révén. A tumorgátló hatás több, egymás hatását kiegészítő és erősítő hatóanyag végeredménye. nem specifikus immunvédelem és antioxidáns védelem mellett egy cordycepin nevű hatóanyag közvetlenül tumorsejtgyilkosnak bizonyult: emlő, húgyhólyag, vastag- és végbéldaganat, neuroblasztoma myeloma multiplex) sejteket képes „öngyilkosságra” kényszeríteni (apoptosis), kináz enzimek közreműködésével. Kutatások arra utalnak, hogy a tumorsejtek szaporodását is gátolni képesek, az m-RNS transzkripció (genetikai anyag átmásolása anyasejtről leánysejtre) során . A gomba adenozinja az osztódásban levő, el nem készült DNS-láncához kötődik, azt lezárja – így megakadályozza, hogy újabb tumorsejt jöhessen létre . Ez a mechanizmus intracelluláris paraziták esetében – pl. malária – is hatásosnak látszik. A hernyógomba micéliumából kivonható ergoszterol-észtereinek és a cordycedipeptidnek is kimutatták tumorgátló hatását.

Méhpempő
Jelenlegi tudásunk szerint ez az egyetlen olyan természetes anyag, amely 150-nél is több biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Nagyjából kétharmada víz, de jelentős a fehérjetartalma is. Ezenkívül vitaminok, zsírsavak, cukrok, ásványi anyagok, aminosavak, enzimek, pro-hormonok találhatók benne. Tudósok azt állapították meg, hogy különleges összetételének köszönhetően a méhpempőből saját céljainak megfelelő hormonokat képes előállítani az emberi szervezet: például ha kell, progeszteront, ha kell, inzulint termel a hatására. Növeli a teljesítőképességet. Általános tapasztalatok alapján a méhpempő növeli az energiaszintet, segít leküzdeni a krónikus fáradtságot. Ezáltal hozzájárul, hogy lendületesebben küzdjünk meg a hétköznapok kihívásaival, továbbá jobb teljesítményt nyújtsunk sportoláskor. Ha szervezetünk nem tud kellő melatonint, vagyis alváshormont termelni, akkor felborulhat az alvásciklusunk, és nem tudjuk kipihenni magunkat. A méhpempő pro-hormon tartalma hozzájárul ahhoz, hogy helyrebillenjen testünk természetes melatonintermelése, és így biztosítsa a nyugodt álmokat. A méhpempő méregteleníti és regenerálja a sejteket, ezen túl pozitív hatással van a hasnyálmirigyben található, az inzulin termelésért felelős Langerhans-szigetek felépülésére is. Így fogyasztása cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciában szenvedőknek is ajánlott. A méhpempő fontos forrása a 10-HDA (10-hidroxi-2-decenoic sav) savnak, ami egy antibakteriális, gombaölő és vírusölő hatóanyag. Belsőleg erősíti a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel, kórokozókkal szemben, és támogatja a káros szabadgyökök megkötését. Mivel a méhpempő arra ösztönzi a szervezetet, hogy magától pótolja az éppen szükséges hormonokat, ezáltal a termékenységre is jótékonyan hat. De nem csak meddőség, hanem különböző menstruációs zavarok esetén is ajánlják a kúraszerű fogyasztását. A méhpempő egyik fontos hatóanya az acetilkolin, amely a központi idegrendszer ingerületátvivő anyaga, és számos agyi funkcióban van szerepe. Éppen ezért a méhpempő fogyasztása növeli a koncentrációképességet, javítja a memóriát.